
Muffinki jajeczne ze szparagami
 Składniki na 5 sztuk:
Składniki na 5 sztuk:
 250g - 5 jajek
250g - 5 jajek
 125g - 5 szparagów
125g - 5 szparagów
 5g - łyżeczka oliwy
5g - łyżeczka oliwy
 50g - kawałek papryki
50g - kawałek papryki
 25g - kawałek pora
25g - kawałek pora
 Wykonanie:
Wykonanie:
Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.
Smacznego





 Podrzucam przepis na muffinki jajeczne ze szparagami
Podrzucam przepis na muffinki jajeczne ze szparagami 
 



Twój komentarz