Pączki w wersji LIGHT 🍩
Pieczone pączki twarogowe z marmoladą różaną 🌹
Składniki:
👉 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
👉 250 g sera twarogowego półtłustego
👉 1 jajko
👉 3 łyżki ksylitolu
👉 1 łyżeczka proszku do pieczenia
👉 8 łyżeczek marmolady różanej
Sposób przygotowania:
1️⃣ Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
2️⃣ Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka.
3️⃣ Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4️⃣ Posypać pudrem z ksylitolu.
Twój komentarz