garść (350g) szparagów
5 łyżek (50g) komosy ryżowej (można zastąpić np. ulubiona kaszą lub ryżem)
1 jajo (50g)
1 łyżeczka (10g) nasion dyni)
sól
Komosę zalać zimną wodą w proporcji 2:1 (2x więcej wody niż nasion) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut. Pozostawić pod przykryciem na ok. 20 minut.
Do wysokiego garnka wlać 2 litry wody, dodać szczyptę soli. Gdy woda zacznie wrzeć, energicznie wymieszać łyżką aby powstał wir. Dodać jajko i gotować 2-3 minuty. Jajko wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na ręczniku papierowym.
Szparagi obrać odrywając zdrewniałe końcówki, wstawić pionowo do wysokiego garnka, zalać wodą by główki wystawały nad jej powierzchnię. Dodać łyżeczkę soli, gotować około 3-4 minuty.
Całe danie posypać pestkami dyni.
Kontakt:
- 662769178
magister Katarzyna Adamkowska
OPINIA PACJENTA: Od długiego czasu walczyłam ze zbędnymi kilogramami i nie potrafiłam sobie z nimi poradzić. Dopiero profesjonalna opieka ze strony Pani Kasi i dieta szyta na miarę pomogły uporać się z problemem. Jestem zadowolona z efektów i serdecznie polecam każdemu :-)
Twój komentarz