Pizza z szynką i oliwkami z patelni
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Drożdże 20 g
Mąka pszenna pełnoziarnista 6 łyżek (70 g) 237 kcal
Olej rzepakowy 1 łyżka (10 g) 88 kcal
Oliwki w puszce 5 sztuk (15 g) 17 kcal
Przecier pomidorowy 3 łyżeczki (21 g) 19 kcal
Przyprawa bazylia 1 g (1 g) 2 kcal
Przyprawa kurkuma 1 g (1 g) 3 kcal
Rukola 1 garść (20 g) 3 kcal
Ser mozzarella light pół kulki (60 g) 98 kcal
Sól 1 szczypta (0,25 g)
Szynka z indyka 4 plastry (40 g) 54 kcal
Woda pół szklanki (110 g)
Przepis:
Mąkę, sól, drożdże, wodę i 1/2 oleju dodać do miski i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć na posmarowaną tłuszczem patelnię i trzymać na średnim ogniu około 10-15 minut. Przewrócić na drugą stronę, posmarować przecierem pomidorowym zmieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na nim pokrojoną szynkę, oliwki, obłożyć posiekana mozzarellą i posypać przyprawami. Przykryć patelnię i trzymać aż ser się roztopi. Posypać rukolą.
Kontakt:
- 662769178
magister Katarzyna Adamkowska
OPINIA PACJENTA: Jestem dopiero miesiąc czasu na diecie od Pani Kasi a samopoczucie już mam lepsze.Posiłki są smaczne i nieskomplikowane.Pani Kasia słucha swojego pacjenta i dobiera indywidualne dania dla danej osoby to jest bardzo cenne.Mama nadzieję,że zapał mi nie przejdzie ...
05.08.2022
Twój komentarz