Płatki owsiane górskie - 8 łyżek
Drożdże - 50 g
Sól - 2 łyżeczki
Cukier - 1 łyżeczka
Ciepła woda - 1 litr
Mąka pszenna pełnoziarnista lub orkiszowa - 1 kg
Słonecznik lub inne nasiona - 1 garść + 2 łyżki do posypania
Siemię lniane - 1 garść
Mleko - 2 łyżki - do posypania
Przygotowanie:
Ciepłą wodę wlewamy do miski, wsypujemy płatki, sól i cukier. Wkruszamy drożdże i odstawiamy na 20 minut.
Dodajemy mąkę, garść siemienia lnianego, garść słonecznika. Mieszamy i przekładamy do 2 keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Górę polewamy lekko mlekiem i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach.
Kontakt:
- 662769178
magister Katarzyna Adamkowska
OPINIA PACJENTA: Zdecydowałam się na wizytę u p. dietetyk, bo od dłuższego czasu borykałam się z problemem wagi. Mimo wielu prób odchudzania na własną rękę, żadna dieta nie przynosiła długotrwałych efektów, a po każdym „dietowym szaleństwie” wracałam do punktu wyjścia – albo z nadwagą, albo ...
Twój komentarz